balansenvoeding.nl
Verhalen van mijn cursisten

 

Vanaf mijn pubertijd begon het al dat ik aan de crackers enz zat in mijn pauze, om wat af te vallen, maar als ik nu terug kijk had ik een prima gewicht. Maar goed, van alles heb ik al gedaan. Met accupunctuur (dan eet je alleen maar sla, boullion, beschuit of crackers) was ik wel 13 kilo afgevallen maar als ik daar nu op terug kijk is dat natuurlijk niet gezond. Van Sonja Bakker naar soepdiëten, van alles heb ik gedaan. Twee kinderen heb ik mogen krijgen waar ik heel blij mee ben, alleen de kilo's die daar dan toch weer erbij komen, daar was ik iets minder blij mee. Het was op een gegeven moment zo erg dat wat ik ook probeerde, een soepdieet of een ander dieet ik viel NIET meer af... heel frustrerend! Toen dacht ik, ik ga niet meer diëten, ik ga sporten en gezond eten en probeer al het lekkers te laten staan, nog viel ik niet af. Op een gegeven moment kreeg ik van mijn schoonmoeder (die heel goed in de gaten had dat het mij enorm frustreerde) een folder van Rob Visscher gewichtconsulent! Ik dacht misschien dat hij met mij kan uitzoeken waarom er niets meer gebeurd, waarom kan ik niet meer afvallen? Ik heb een afspraak gemaakt en wij zaten hier aan tafel en ik hoor Rob nog zeggen hoe dan ook Yvonne het gaat jou lukken! Na 8 weken verder weer geen echt resultaat, we begrepen er allebei niets van, dus ik zei tegen Rob: "dit heeft geen zin ik ga wel zelf verder". Vorig jaar maart belde Rob mij op, hij zij: "en Yvonne, hoe gaat het nu met jou?". Ik gaf aan dat het nog steeds hetzelfde was en Rob gaf aan dat als ik er open voor stond, dan wilde hij me graag helpen.  Hij was er van overtuigd te weten wat mijn probleem was. Ik vond het al zo aardig dat Rob mij belde om te informeren! In de tussentijd was ik namelijk ook al weer bij mijn huisarts geweest en die zij dat ik maar eens met de obesitaskliniek moest bellen, misschien dat zij mij konden helpen. Maar het antwoord was 'nee', want daar kom je alleen voor in aanmerking als je een 'BMI' van boven de 35 hebt (dat had ik nu ook weer niet) dus ik dacht ik ga het toch proberen. Rob had zich er verder in verdiept en het kwam er op neer dat hij dacht dat ik syndroom x, metaboolsyndroom, of hyperinsulinemie had! Hij zij: "ik ben geen dokter maar dit hoort echt bij jouw symptomen", dus ik ben zijn advies gaan volgen. Dat hield in dat ik zeker 8 uur in de week moest sporten, geen suikers, weinig koolhydraten, geen alcohol en diverse supplementen. Puur om mijn lichaam soort van te 'resetten'! Dat was af en toe best wel moeilijk hoor en ik ben er nog niet, maar ben inmiddels wel afgevallen door gezonde voeding en sporten! Ik voel mij goed ik heb weer zelfvertrouwen. Ik ben weer happy met mijzelf. Rob dank je wel hier voor, jij was degene die wel in mij geloofde dat het hoe dan ook moest gaan lukken! En dat is het zeker gelukt, maar liefs 12 kilo afgevallen.

 

Rob, DANKJEWEL !!!!!!!! 

Yvonne Noldus

 

Beste Rob,

Via facebook kwam ik terecht op jouw site. Nadat ik had besloten om een keertje met jouw bootcamp mee te doen, ben ik inmiddels vaste deelnemer geworden! Super leuk en iedere keer weer heerlijk om buiten actief te zijn.
Tijdens de bootcamps kwam jij met allerlei nuttige adviezen over voeding en bewegen en hoe dit kan resulteren in gewichtsverlies, zonder te diëten! Ideaal toch? Ik was een enorme snoepkous, dus daar wilde ik wel iets meer over weten!
Wij zijn thuis bourgondisch ingesteld en houden van lekker eten en drinken. Ik heb in 10 weken geleerd hoe ik deze gewoonte niet hoef af te leren, maar zodanig kan aanpassen dat het iedere keer toch weer lukt om iets lekkers op tafel te zetten .Iedere keer weer een uitdaging. Lekker eten, maar ook gezond, voor ons hele gezin. Bewuster producten kiezen, bewuster eten en meer bewegen.
Inmiddels ben ik een aantal kilo's lichter en dat wil ik graag zo houden. Ik ben ervan overtuigd dat dit mij gaat lukken, dankzij jouw adviezen. Zoals jij iedere keer zegt: "Je moet een balans vinden". Nou, volgens mij heb ik die wel gevonden!
Bedankt Rob!
Groetjes
Carola

 

Hallo iedereen,

Hier mijn verhaal over mijn traject bij Rob Visscher.
Ik ben Avalon, 24 jaar met helaas nog steeds overgewicht,
Hier wordt uiteraard aan gewerkt.

Via Nolensplein kwam ik erachter dat Rob gewichtsconsulent is.
Op dat moment liep ik een proefweek bij La Vita Sana voor het programma BenFit.
Na die week ben ik eens flink gaan nadenken door wie ik nou geholpen wou worden met mijn overgewicht.

Tijdens een wandeling met mijn hond en ouders door het bos zijn we Rob tegengekomen, en hierna kwam ik Rob met zijn hond Berry ook nog tegen in de Klingerberg toen ik daar met mijn hond aan het wandelen was.

Dat ben ik gaan zien als het teken dat ik naar Rob moest gaan.

Rob is een heel enthousiaste en fanatieke gewichtsconsulent.
Zijn enthousiasme motiveert heel erg om gezonder te gaan leven. Veel te bewegen, zoals sporten of lekker te wandelen met de hond.

Gedurende het traject bij Rob ben ik niet een keer aangekomen. Tijdens mijn traject ben ik bijna 9 kilo afgevallen en nog steeds going on. In totaal al 14 kilo.

Ik vond het een openbaring dat je zonder honger te lijden en alleen door anders te eten en meer te bewegen zo goed kunt afvallen. Hierbij heeft Rob mij heel goed geholpen.

Het is de zeker de moeite waard om eens met Rob in gesprek te gaan als je problemen hebt met je gewicht (te veel/ te weinig), want ik weet zeker dat hij een oplossing voor je heeft.

Bedankt Rob !!

Veel liefs,

Avalon

 

Hallo  leute

Im mai 2014 bin ich durch meine freundin Jacqueline  bei rob gewesen.
Sie hatte vorher 13 kg abgenommen .

Ich fu”hlte mich einfach nicht mehr  woll  war viel zu schwer .
Da ich  aber im marz 2013  eine neue  hufte bekommen habe und im marz 2014 wieder mit schmerzen an der rechten  ruckenseitebegonn und auch einen mri schan bekam. war es naturlich sehr  schmerzhaft  mit bewegungen.

Bin jetz immer noch in behandlung  bei der  smertzbestreitung (pijnpoli) bin immer noch nicht am  arbeiten.
Durch sehr viel durchsetzungsvermogen und disziplin habe ich  durch rob es doch geschafft von 87,4kilo gram nach 74,2 kilo gram zu kommen.

Wir haben jetz December  und meine familie und mein man sind echt stolz auf mich.
in 2015 mochte ich gerne noch 3 kilo gram abnehmen dann  habe ich mein gewicht wieder von 10 jahren  zuruck.
man fuhlt   sich  einfach toll fur sich selbst weil  man so viel motivation hat.
Ich  fur  mich selbst  finde es klasse das ich das geshafft  habe .

Dank rob auch   

 

                                                       Schone grusse        Monique

 

 

TOEVAL BESTAAT NIET !!!!!!!!!
Hoe ROB Visscher mijn leven veranderde.
Door het overbuurmeisje van Rob ben met hem in contact gekomen.
Hij heeft me geleerd om gezond te eten.
Dat suikers niet gezond zijn wist ik wel.
Maar dat er bijna overal suiker in zit is me nu pas duidelijk.

Rob heeft me geleerd om etiketten te lezen en anders boodschappen te doen.
Door 10 weken lang een uur met hem te praten, is mij duidelijk geworden dat ik nooit meer hoef te lijnen.
Dat wil wat zeggen voor iemand die een levenlang gelijnd heeft.

Als iemand hier meer over wil weten mag hij of zij mij bellen.

Je kunt bij Rob het tel. No vragen.

 

ROB BEDANKT  JOKE

 

Hier mijn ervaring met gewichtsconsulent Rob Visscher van Balans en Voeding.

Ik ben Karin 45 jaar, en ben als sinds mijn 25ste of misschien wel langer bezig met afvallen. Ik weet dat ik levenslang heb. Het laat mij niet los en ik schommel al jaren zo tussen de 75 en 85 kg. Mensen die mij zien zeggen vaak dat ik niet te dik ben. Maar ik voelde, nu ik weer op 83 kg zat, mezelf een echte moeke, en dat wilde ik niet. Ik zat niet lekker in mijn vel.

Een vriendin van mij had al er een paar weken op zitten bij Rob en zij ging als een speer. Ik dacht : “dat wil ik ook”. Ik ben namelijk in mijn hoofd constant bezig met mijn gewicht, dus ik er net zo goed actief mee aan de slag gaan.en daardoor wellicht bereiken wat ik wil.

Rob kwam langs voor een uitgebreide intake. Ik ging met zijn programma aan de slag, ik leerde weer de puntjes op de i te zetten qua voeding. Maar leerde ook een heleboel nieuwe feiten over voeding. Ook het wekelijks bij elkaar komen, gaf mij een extra stimulans. Uiteindelijk ben ik in 8 weken 5 kg afgevallen en ben daar super tevreden mee.

Het is nu weer enkele weken geleden dat ik gestopt ben bij Rob maar ik eet nog steeds de dingen die hij mij adviseerde, en voel me daardoor een stuk beter. Het zijn nl. niet alleen de kilo’s die je verliest, die je gelukkig maken, maar ook de andere manier van eten en bewegen. Ik zit nu weer lekker in mijn vel.

Rob bedankt en succes met je mooie initiatief. 

 

 

 

 

Hallo, ik ben Anita 49 jaar, getrouwd en 2 kinderen. Ik liep al een tijdje met de gedachte dat het nu eens echt tijd werd dat ik flink wat kilo's af ging vallen. In 10 jaar tijd was ik meer dan 10 kilo aangekomen, door diverse oorzaken zoals stoppen met roken, overgang, verandering van werk etc. In november trof ik een buurtgenote en ik zag meteen dat zij flink afgevallen was. Ik vroeg hoe ze dat gedaan had en zij vertelde dat ze bij een voedingscoach kwam. Ik dacht dat ga ik ook proberen en zo heb ik in februari Rob gebeld voor een intakegesprek, ik was inmiddels wel heel gemotiveerd om af te gaan vallen.

Met een strandvakantie in juli voor de boeg, was het voor mij duidelijk dat het nu echt genoeg geweest was en ik ging ervoor. En dat heb ik ook gedaan: ik ben begin maart gestart met de groeplessen bij Rob en half juni was ik 10 kilo afgevallen! Zonder honger, zonder al te veel moeite maar met wel veel discipline en motivatie! Ook het dagelijks bewegen is erg belangrijk!

Ik voel me met die 10 kilo minder zoveel beter, gezonder, fitter, zelfverzekerde enz. 2 kledingmaten minder, het voelt top! Ik wil niet meer terug, dus ik ga dit verder ook volhouden. Ik weet wat mijn valkuilen zijn en na een weekend met allerlei gezellige dingen, kan ik op maandag de draad weer oppakken!

 

Rob, bedankt voor je goede begeleiding en ik ben heel happy met mijn nieuwe levensstijl!!

Groetjes Anita

 

 

 

Hallo,

Mijn naam is Karin, ik ben 52 jaar, gehuwd en moeder van 2 kinderen.
Ik worstel al sinds mijn puberteit met overgewicht.
Door de jaren heen ben ik meerdere malen veel kilo’s afgevallen maar helaas ook weer aangekomen plus nog wat extra iedere keer.
Je kan wel zeggen dat ik de klassieke jojo-er  was.
Ik heb zo ongeveer  ieder dieet of poedertje in het verleden wel uitgeprobeerd.
In april 2013 ben ik bij Rob gestart .
Ik was in het begin nogal sceptisch en terughoudend, het was immers  al de zoveelste poging.
Maar toch zei een stemmetje in me dat ik niet  mocht opgeven als ik ooit  mijn slechte gewoontes onder controle wilde krijgen.
Het voedingsprogramma van Rob was niet echt nieuw voor me maar door er wekelijks in de groep over te praten kreeg ik wel een lekkere opfris-cursus.
Tevens heeft Rob me heel wat bijgeleerd over het gunstige effect van specerijen in de voeding.
Wat mij vooral heeft geholpen zijn de wekelijkse bijeenkomsten .

Het was voor mij de stok achter de deur en gaf me iedere week weer nieuwe energie om door te gaan.
Ik had niet meer het gevoel er alleen voor te staan, we steunden en inspireerden elkaar .
Door het uitwisselen van tips, ideeën en menusuggesties ging ik altijd weer gemotiveerd de nieuwe week tegemoet.
Maar ook bij tegenslagen of problemen kon je er samen over praten en tips uitwisselen.
Dank zij de wekelijkse bijeenkomsten, veel sporten en een goed voedingsprogramma ben ik 5 maanden later nog steeds gemotiveerd bezig en inmiddels ruim 18 kilo afgevallen.

Ik kan nu oprecht zeggen dat ik niet aan het lijnen ben maar mijn leef en eetgewoontes definitief heb veranderd.
Dit is volgens mij ook de enige manier waarop het kan lukken om voor goed af te rekenen met mijn overgewicht.
Ik voel me heerlijk fit en kan dan iedereen  aanraden: “geef niet op maar doorbreek je gewoontes, alleen zo kan het een succes worden”.

“Je hoeft het ook niet allemaal alleen te doen, met de steun van Rob en de groep gaat het ook jouw lukken!”

Ik wens je veel succes

 

 

Bij deze wil ik Rob toch even bedanken.

Ongeveer 2maanden geleden kwam ik via een vriendin bij Rob terecht. Ik had sluimerend toch veel overgewicht gekregen. En daar wilde ik toch wel vanaf, Rob onze gewichtsconsulent ,heeft mij daar goed in gemotiveerd . Hij heeft mij bewust gemaakt van,een andere manier van eten, de bewustwording van wat je eet,  En het lezen van de etiketten op het voedingsartikel ,Ik heb hier heel veel van geleerd .Ik ben in 4 weken tijd 5kg afgevallen. Rob HEEL HARTELIJK BEDANKT.    Groetjes Jacqueline.

 

 

Mijn naam is Lisette Geraads en ben 54 jaar jong,gelukkig getrouwd en Moeder van een Dochter en Oma van onze grote trots Pippa onze Kleindochter.
 Ik heb al verschillende afvalpogingen gedaan en waar er ook diverse van gelukt zijn,maar op de een of andere manier kwamen de kilo's er weer allemaal bij en naar mate de jaren verstreken werden het als maar meer kilo's.
Ik kwam toen in aanraking met Rob en enkele cursisten en geleidelijk gingen de kilo's er af door simpelweg het veranderen van mijn eetpatroon.
Geen hongergevoel gehad,af en toe dacht ik zelfs als ik met al dit eten afval,
dan vreet ik een Beer op.
maar toch de kilo's gingen er af en ze bleven weg.
ik mocht alles eten maar natuurlijk met mate en ook simpelweg door het gebruik van gezonde kruiden zoals Cayennepeper en Gember ging het me een stuk makkelijk af.
Ik eet nu veel gezonder en lekkerder en het gaat nog steeds heel goed.
Ik ben nu reeds 9.7 afgevallen en voel me ook veel prettiger met minder kilo's,
ook de wekelijkse bijeenkomsten met de andere cursisten waren erg leuk en op de een of andere manier motiveerde wij elkaar.

Er was altijd wel iemand die wat mee had gemaakt en we waren blij voor elkaar als we allemaal waren afgevallen al was het maar 300 gram.
Ik mag dan ook trots zeggen dat ik mede gesteund door Rob en de rest van de cursisten en door mijn eetpatroon te veranderen vele kilo's lichter ben en de laatste kilo's er ook best wel af zullen gaan en blijven.

Groetjes Lisette

 

 

Hallo lezers,
Ik ben Linda Hendriks en ik woon thuis bij mijn ouders in Blerick. Ik wilde samen met mijn moeder wat kilootjes afvallen. We hebben niet superveel overgewicht, maar ik merkte dat ik de afgelopen jaren steeds wat meer aankwam. Als ik zo door zou gaan dan zou ik steeds meer overgewicht krijgen en wil ik niet weten hoe ik er over 3 jaar uit zou zien. Ons goede voornemen in het nieuwe jaar was dus wéér: afvallen.. Maar nu wilde we graag dat het echt zou lukken en dat de kilootjes er ook af zouden blijven! We waren er allang achter dat allemaal die diëten en shakes niet werkte. Althans, niet om op het juiste gezonde gewicht te blijven. Meestal kwam je weer het dubbele aan van wat je kwijt was.
We hebben in de eerste week van januari een intakegesprek gehad bij Rob. Dit was ons allebei goed bevallen. We zijn meteen met de eerste tips aan de slag gegaan en in de tweede week van januari zijn we voor de echt begonnen. Het eerste weegmoment was ik al 2 kilo afgevallen! Ik was superblij, dit was echt een stimulans om door te gaan. Mijn moeder en ik zijn in totaal 9 weken bezig geweest. Aan het begin van januari woog ik 77 kilo. Het laatste weegmoment 68.9 kg. Ik merk dit goed aan mijn kleren en ik voel me zekerder, fitter, gezonder en mooier. Het grootste voordeel van deze ervaring is dat de kilo’s er ook zeker af blijven omdat we nu gewoon weten wat een gezond leefpatroon is en hoe je dit makkelijk vol kunt houden. Bij deze vorm van afvallen hoef je zeker geen honger te lijden! Je moet juist 5 keer per dag eten. Per week val je ongeveer een halve tot 1 kilo af. Dit lijkt misschien niet veel, maar alle weken bij elkaar opgeteld zijn het er heel wat! En het belangrijkste: het b lijft eraf en je hebt niet het bekende jojo-effect.
We hebben veel van Rob geleerd en ik ben hem ook heel dankbaar! Anders was het ons nooit gelukt.
Wat ik ook erg leuk vond aan de “lessen” is dat je met een groepje bent (als je dit wilt en er open voor staat). Elke week konden we bij iemand anders thuis terecht. Je werd dan gewogen, je BMI en je vetpercentage werd gemeten. Buiten het officiële moment was het ook altijd wel erg gezellig! Je hoort weer nieuwe verhalen en ervaringen. Ook krijg je van elkaar weer leuke ideeën en recepten die je kunt uitproberen. Een grote stimulans dus.
In het begin (toen ik op de site van Rob keek) vroeg ik me af of de verhalen wel klopte en of het echt zou werken. Maar achteraf ben ik heel erg blij dat ik het gedaan heb want het is gewoon gelukt! Stel dat je na het lezen van dit bericht ook twijfelt of vragen hebt, je mag me gerust bellen of even opzoeken op Facebook en een berichtje sturen. Ik zet mijn telefoonnummer liever niet op de site, dus dat moet je dan maar even vragen aan mij of aan Rob.

Succes!

 

 

Hallo Dames/Heren

Ik ben Anita ben getrouwd en heb 2 kinderen, en ik wilde al een hele tijd wat kilo's afvallen, maar wat ik ook deed het lukte niet, er ging iets af en het kwam er ook weer aan. Ik ben toen via google gaan kijken of ik niets kon vinden waarbij ik kon afvallen maar dan wel iets wat je vol kan houden en waar de kilo's er ook vanaf gaan en vooral blijven.
Toen kwam ik op de site van Rob, en die heb ik toen gemaild en van alles gevraagd hoe het werkte, hij zei maak maar een afspraak voor een gratis intake gesprek en dat heb ik toen gedaan samen met mijn dochter. We zijn op 3 januari 2014 geweest en dat beviel ons goed,we hebben toen samen besloten dat we de week daarna zijn begonnen. Ik wilde graag 10 kilo afvallen, dat is niet zoveel aan overgewicht maar toch is het een hele klus om te doen, en vooral om vol te houden. Maar dank zij de goede informatie van Rob gaat het me wel lukken, het gaat niet snel maar het lukt en dat is waar je het voor doet.Wat ook leuk is dat je met lotgenoten 1 keer in de week samen ergens thuis gaat wegen, en de week een beetje doorpraat en zo doe je ook iedeen op en het is ook erg gezellig.Het stimuleert je ook om te zorgen dat je in 1 week toch weer wat pondjes eraf hebt.Ik ben van 78.8 kilo naar 74.3 kilo op 29 maart, dus het gaat goed en moet nog wat kilo's maar het komt goed,dat weet ik zeker. Ik wil d an ook Rob heel erg bedanken voor wat hij ons heeft geleerd. Ik hoop dat hij nog heel veel mensen mag begeleiden om af te vallen. En 1 ding is zeker je hoeft geen honger te leiden je moet zelf 5 keer per dag eten.En dit kan je heel goed volhouden.
Rob bij deze nogmaals bedankt voor alles.
Gr Anita