Darmklachten? Doe de gratis leefstijltest om te kijken hoe je leefstijl ervoor staat en of klachten voorkomen kunnen worden!

Colitis Ulcerosa; klachten verhelpen, wat is mogelijk?

Colitis Ulcerosa is wetenschappelijk gezien nog niet definitief te verhelpen, maar de bijkomende klachten kunnen gelukkig wel worden aangepakt. Zonder hele grote veranderingen kun je vaak al op korte termijn aanzienlijke vooruitgang boeken zoals klachten laten afnemen en meer energie hebben. Je vraagt je af hoe dit kan? dan is het raadzaam om dit artikel af te lezen. Tevens kun je vrijblijvend contact met ons opnemen of de gratis leefstijltest doen.

 

Wat is Colitis Ulcerosa

Colitis Ulcerosa is net als de ziekte van Crohn een auto immuunziekte, oftewel een inflammatory bowel disease (IBD). Colitis Ulcerosa betekent een ontsteking van de dikke darm waarbij zweren ontstaan (Ulcerosa). Colon staat overigens voor dikke darm en itis voor ontsteking. In geval van Colitis Ulcerosa is er sprake van een chronische ontsteking. Om precies te zijn gaat het om een ontsteking van het slijmvlies aan de binnenkant van de dikke darm. Enkele symptomen zijn als volgt:

  • Hevige diarree
  • Bloed en slijm bij ontlasting
  • Weinig eetlust
  • Vermoeidheid

 

De oorzaak van Colitis Ulcerosa

De exacte oorzaak van Colitis Ulcerosa is nog altijd onbekend, maar het is wel zeer opmerkelijk dat het voornamelijk voorkomt in Europa en Noord-Amerika. De westerse voeding, microbiële blootstelling en antibiotica gebruik hebben allemaal een grote invloed op de darmen. Overige voorbeelden van triggers zijn:

  • Verkeerde voeding
  • Roken
  • Bacteriën in de darm
  • Stress

 

 

Vragen over dit artikel?

-

Hoe kun je de klachten van Colitis Ulcerosa bestrijden?

Colitis Ulcerosa definitief verhelpen is nog niet mogelijk, wel is het mogelijk om de klachten gericht aan te pakken. Denk hierbij aan meer energie hebben en de klachten aanzienlijk laten afnemen. Het is in ieder geval belangrijk om een herstel van de darmwand te creëren zodat schadelijke toxines niet meer via de darm rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen. Ook is het wetenschappelijk bewezen dat mensen die vaker last hebben van ontstekingen  minder belangrijke bacteriën zoals de Akkermansia bacterie in hun darmen hebben. Indien je de klachten van Colitis Ulcerosa aan wil aanpakken is het belangrijk om hier gericht op in te gaan en erger in de toekomst te doen voorkomen.

 

Hoe kunnen wij u daarbij helpen?

Het gezonde leefstijlplan is er op gericht om een herstel te creëren van de darmwand en de verzameling van bacteriën in je darmen terug in balans te brengen. De juiste voeding, de juiste leefstijlgewoonten en de juiste supplementen (afhankelijk van de situatie) bieden een effectieve en vooral ook verantwoorde manier om dit alles te realiseren en gezondheidsklachten gericht aan te pakken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Enkele voordelen van het gezonde leefstijlplan

Persoonlijke benadering

Het plan wordt aan de hand van je eigen unieke situatie opgesteld en behandeld door onze specialist.

Resultaatgericht

Door gericht in te spelen op je situatie kunnen betere resultaten behaald worden t.o.v. een algemene aanpak.

Verantwoord

Wij dragen bij aan een natuurlijke gezonde leestijl zonder onverantwoorde diëten .

Op locatie of vanuit thuis

Voor iedereen beschikbaar, ongeacht de afstand. bezoek onze praktijk of volg het thuis.

Vragen over dit artikel?

-

Contactgegevens

Balans en Voeding
Witherenstraat 15
5921 GA Venlo
KvK: 58599479
BTW: NL001810999B89

T: 06 40 36 29 88

E: balansenvoeding@outlook.com

Diensten

Een gezonde leefstijl
Darmklachten aanpakken
Overgewicht aanpakken
Huidaandoeningen aanpakken

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring