Colitis Ulcerosa verhelpen, wat is mogelijk?

Colitis Ulcerosa is wetenschappelijk gezien nog niet definitief te verhelpen, maar de bijkomende klachten kunnen gelukkig wel aangepakt worden. Zonder hele grote veranderingen kunt u vaak op korte termijn al aanzienlijke vooruitgang boeken zoals klachten significant laten afnemen en meer energie hebben. U vraagt zich af hoe dit kan? dan is het raadzaam om dit artikel af te lezen. Tevens kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of gratis lid worden voor o.a. tips & adviezen waarmee u gericht de klachten van Colitis Ulcerosa mee kunt bestrijden.

 

Wat is Colitis Ulcerosa

Colitis Ulcerosa is net als de ziekte van Crohn een auto immuunziekte, oftewel een inflammatory bowel disease (IBD). Colitis Ulcerosa betekent een ontsteking van de dikke darm waarbij zweren ontstaan (Ulcerosa). Colon staat overigens voor dikke darm en itis voor ontsteking. In geval van Colitis Ulcerosa is er sprake van een chronische ontsteking. Om precies te zijn gaat het omeen ontsteking van het slijmvlies aan de binnenkant van de dikke darm. Enkele symptomen zijn als volgt:

  • Hevige diarree
  • Bloed en slijm bij ontlasting
  • Weinig eetlust
  • Vermoeidheid

 

De oorzaak van Colitis Ulcerosa

De exacte oorzaak van Colitis Ulcerosa is nog altijd onbekend, maar het is wel zeer opmerkelijk dat het voornamelijk voorkomt in Europa en Noord-Amerika. De westerse voeding, microbiële blootstelling en antibiotica gebruik hebben allemaal een grote invloed op de darmen. Overige voorbeelden van triggers zijn:

  • Verkeerde voeding
  • Roken
  • Bacteriën in de darm
  • Stress

 

 

Ik wil graag:

Akkoord privacycerklaring

”Ons speciaal samengestelde plan is een relatief kleine, eenmalige investering welke direct toegepast kan worden en direct voor zeer positieve resultaten kan zorgen”

Hoe kun je Colitis Ulcerosa bestrijden?

Colitis Ulcerosa verhelpen is nog niet definitief mogelijk, wel zijn de klachten goed aan te pakken. Denk hierbij aan meer energie hebben en de klachten aanzienlijk laten afnemen. Het is in ieder geval belangrijk om een herstel van de darmwand te creëren zodat schadelijke toxines niet meer via de darm rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen. Ook is het wetenschappelijk bewezen dat mensen die vaker last hebben van ontstekingen  minder belangrijke bacteriën zoals de Akkermansia bacterie in hun darmen hebben. Indien u de klachten van Colitis Ulcerosa wilt aanpakken is het belangrijk om hier gericht op in te gaan om klachten te laten verdwijnen en erger in de toekomst te doen voorkomen.

 

Hoe kunnen wij u daarbij helpen?