PDS verhelpen, Wat is mogelijk?

Ondanks dat er wetenschappelijk nog geen definitieve behandeling bestaat om PDS te verhelpen kunnen de klachten wel significant verlicht worden. Vaak is het op korte termijn al mogelijk om zonder grote veranderingen zeer positieve resultaten te behalen zoals klachten laten afnemen en meer energie hebben. Hoe? dat leggen we verder uit in dit artikel. Ook kunt u gratis lid worden voor tips & adviezen om de klachten van PDS te verlichten waar mogelijk. Dit geldt ook voor andere soorten darmproblemen en aandoeningen.

Wat is PDS?

PDS, oftewel het prikkelbare darm syndroom, is een verstoring van de functie van het maag- darmkanaal. Dit geldt vooral voor de dikke darm en is een van de meest voorkomende darmaandoeningen. Vroeger werd PDS ook als spastische darm benoemd. De klachten van PDS bestaan vaak uit meerdere symptomen en kunnen verschillen van dag tot dag.

 

Wat zijn de symptomen van PDS?

De klachten die PDS met zich meebrengt kent vele verschillende soorten en kunnen zelfs van dag tot dag verschillen. Soms kun je een hele tijd geen klachten hebben en plotseling een periode met wel veel klachten. Ook de ernst van de klachten kunnen zeer afwisselend zijn. Enkele symptomen van PDS zijn:

  • Vervelende buikpijn
  • Overmatige last van winderigheid
  • Een opgezette buik of een opgeblazen gevoel
  • Ontlastingsproblemen: diarree of juist verstoppingen

Behalve de bovengenoemde klachten kunnen mensen met PDS ook last hebben van vermoeidheid, hoofdpijn en depressie. Indien u PDS wilt verhelpen is het belangrijk om te weten dat er dus nog geen definitieve behandeling bestaat. Wel is het raadzaam om dit stuk af te lezen omdat de symptomen door middel van de juiste leefstijl en geschikte supplementen aanzienlijk verlicht kunnen worden.

 

-

-

”Ons speciaal samengestelde plan is een relatief kleine, eenmalige investering welke direct toegepast kan worden en direct voor zeer positieve resultaten kan zorgen”

 Wat zijn de triggers van PDS?

De voornaamste triggers zijn FODMAPS, wat staat voor fermenteerbare oligo-, di- en monosachariden en pyolen. Deze FODMAPS vindt men in verschillende mate terug in allerlei soorten voedingsmiddelen, zoals:

  • Melkproducten (lactose)
  • Look, ui, artisjok, tarwe en rogge (fructanen en FOS)
  • Peulvruchten (GOS)

Ook bevatten producten zoals couscous en tarwe pasta’s hoge concentraties FODMAPS. Indien u last heeft van PDS kunt u bovengenoemde producten beter zoveel mogelijk vermijden wanneer u de klachten wilt verminderen.

 

Hoe kun je PDS bestrijden?

Indien de klachten van PDS gericht aan worden gepakt  zijn deze zijn deze vaak goed te verhelpen. Bij PDS is de dikke darm ontstoken, waarbij ook het slijmvlies wordt aangetast. De klachten van PDS kunnen blijven aanhouden omdat de darmen niet kunnen herstellen zolang het slijmvlies ontstoken is. Als gevolg van deze ontsteking ontstaat een lekkende darm waardoor micro-organismen en giftige stoffen rechtstreeks via deze lekkende darm in de bloedbaan terecht komen. Onze supplementen dragen bij aan het herstel van de lekkende darm en zorgen bovendien voor een toename van de Akkermansia bacterie. Bij mensen met (chronische) ontstekingen is gebleken dat zij veel minder van deze bacteriën in de darmen hebben dan mensen zonder ontstekingen. Heeft u last van PDS en lukt het niet om de klachten te verhelpen? Wij informeren u graag geheel vrijblijvend over onze supplementen en het gezonde leefstijlplan.

 

Hoe kunnen wij u daarbij helpen?