Last van PDS? Doe de gratis leefstijltest om te kijken hoe je leefstijl ervoor staat en of klachten voorkomen kunnen worden!

PDS; klachten verhelpen, Wat is mogelijk?

Ondanks dat er wetenschappelijk nog geen definitieve behandeling bestaat om PDS te verhelpen kunnen de klachten wel significant verlicht worden. Vaak is het op korte termijn al mogelijk om zonder ingrijpende veranderingen zeer positieve resultaten te behalen, zoals klachten laten afnemen en meer energie hebben. Hoe? dat leggen we verder uit in dit artikel. Ook kun je de gratis leefstijltest doen om te kijken hoe je leefstijl ervoor staat. Deze test duurt slechts enkele minuten en je ontvangt persoonlijke conclusies + adviezen.

Wat is PDS?

PDS, oftewel het prikkelbare darm syndroom, is een verstoring van de functie van het maag- darmkanaal. Dit geldt vooral voor de dikke darm en is een van de meest voorkomende darmaandoeningen. Vroeger werd PDS ook als spastische darm benoemd. De klachten van PDS bestaan vaak uit meerdere symptomen en kunnen verschillen van dag tot dag.

 

Wat zijn de symptomen van PDS?

De klachten die PDS met zich meebrengt kent vele verschillende soorten en kunnen zelfs van dag tot dag verschillen. Soms kun je een hele tijd geen klachten hebben en plotseling een periode met wel veel klachten. Ook de ernst van de klachten kunnen zeer afwisselend zijn. Enkele symptomen van PDS zijn:

  • Vervelende buikpijn
  • Overmatige last van winderigheid
  • Een opgezette buik of een opgeblazen gevoel
  • Ontlastingsproblemen: diarree of juist verstoppingen

Behalve de bovengenoemde klachten kunnen mensen met PDS ook last hebben van vermoeidheid, hoofdpijn en depressie. Indien je PDS wilt verhelpen is het belangrijk om te weten dat er dus nog geen definitieve behandeling bestaat. Wel is het raadzaam om dit stuk af te lezen omdat de symptomen door middel van de juiste leefstijl en geschikte supplementen prima aangepakt kunnen worden.

 

Vragen over dit artikel?

-

 Wat zijn de triggers van PDS?

De voornaamste triggers zijn FODMAPS, wat staat voor fermenteerbare oligo-, di- en monosachariden en pyolen. Deze FODMAPS vindt men in verschillende mate terug in allerlei soorten voedingsmiddelen, zoals:

  • Melkproducten (lactose)
  • Look, ui, artisjok, tarwe en rogge (fructanen en FOS)
  • Peulvruchten (GOS)

Ook bevatten producten zoals couscous en tarwe pasta’s hoge concentraties FODMAPS. Indien je last hebt van PDS kun je bovengenoemde producten beter zoveel mogelijk vermijden wanneer je de klachten wilt verminderen.

 

Hoe kun je de klachten van PDS bestrijden?

Indien de klachten van PDS gericht aan worden gepakt zijn deze vaak grotendeels te verhelpen. Bij PDS is de dikke darm ontstoken, waarbij ook het slijmvlies wordt aangetast. De klachten van PDS kunnen blijven aanhouden omdat de darmen niet kunnen herstellen zolang het slijmvlies ontstoken is. Als gevolg van deze ontsteking ontstaat een lekkende darm waardoor micro-organismen en giftige stoffen rechtstreeks via deze lekkende darm in de bloedbaan terecht komen. Het gezonde leefstijlplan en onze supplementen dragen bij aan het herstel van de lekkende darm en zorgen bovendien voor een toename van de Akkermansia bacterie. Bij mensen met (chronische) ontstekingen is gebleken dat zij veel minder van deze bacteriën in de darmen hebben dan mensen zonder ontstekingen. 

 

Hoe kunnen wij je daarbij helpen?

Ons gezonde leefstijlplan is er dus op gericht om het microbioom (de verzameling bacteriën in je darmen) terug in balans te brengen en een herstel te creëren van de darmwand. De juiste voeding, de juiste gewoontes en de juiste supplementen (afhankelijk van de situatie) dragen bij om op een efficiënte maar vooral ook verantwoorde manier een herstel te creëren van je darmen en gezondheidsklachten gericht aan te pakken. Het gezonde leefstijlplan is een allesomvattend plan waarbij dit allemaal uitgebreid aan bod komt en is de rest van je leven direct toe te passen. Indien je meer wilt weten over dit artikel of ons gezonde leefstijlplan neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Enkele voordelen van het gezonde leefstijlplan

Persoonlijke benadering

Het plan wordt aan de hand van je eigen unieke situatie opgesteld en behandeld door onze specialist.

Resultaatgericht

Door gericht in te spelen op je situatie kunnen betere resultaten behaald worden t.o.v. een algemene aanpak.

Verantwoord

Wij dragen bij aan een natuurlijke gezonde leestijl zonder onverantwoorde diëten .

Op locatie of vanuit thuis

Voor iedereen beschikbaar, ongeacht de afstand. bezoek onze praktijk of volg het thuis.

Vragen over dit artikel?

-

Contactgegevens

Balans en Voeding
Witherenstraat 15
5921 GA Venlo
KvK: 58599479
BTW: NL001810999B89

T: 06 40 36 29 88

E: balansenvoeding@outlook.com

Diensten

Een gezonde leefstijl
Darmklachten aanpakken
Overgewicht aanpakken
Huidaandoeningen aanpakken

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring