Ziekte van Crohn verhelpen, wat is mogelijk?

Ondanks dat de ziekte van Crohn wetenschappelijk nog niet definitief te verhelpen is kunnen de klachten vaak wel aanzienlijk verlicht worden. Zonder grote veranderingen kunt u vaak al binnen no-time zeer positieve resultaten behalen zoals klachten significant laten afnemen en een stuk meer energie hebben. Nieuwsgierig geworden? Dan is het aan te raden om dit artikel af te lezen. Ook kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of gratis lid worden voor tips & adviezen om de klachten van Crohn aan te pakken. Dit is ook mogelijk in geval van andere darmklachten en overige aandoeningen.

 

Wat is de ziekte van Crohn?

In geval van de ziekte van Crohn spreekt men over een chronische ontstekingsziekte van de darm. Net als bij Colitis Ulcerosa noemt men de ziekte van Crohn een inflammatory bowel disease (IBD). De ziekte van Crohn kan voorkomen in het hele spijsverteringskanaal en kan alle lagen van de darmwand aantasten. In de meeste gevallen zijn de dikke darm, de dunne darm en/of de endeldarm ontstoken. Als de ontsteking niet aangepakt wordt kan deze zich langzaam uitbreiden en littekenweefsel veroorzaken in de darmwand. Enkele symptomen van Crohn zijn:

  • Diarree
  • Bloed en slijm bij de ontlasting
  • Vermoeidheid
  • Buikpijn

De oorzaak

De exacte oorzaak van de ziekte van Crohn is nog onbekend, maar het is op zijn zachts gezegd wel opmerkelijk dat deze ziekte voornamelijk voorkomt in Europa en Noord Amerika. De westerse voeding, antibiotica gebruik en microbiële blootstelling hebben invloed op de microbiële darmsamenstelling.

 

Ik wil graag:

Akkoord privacycerklaring

”Ons speciaal samengestelde plan is een relatief kleine, eenmalige investering welke direct toegepast kan worden en in veel gevallen direct voor zeer positieve resultaten zorgt”

Hoe kun je de ziekte van Crohn bestrijden?

De klachten van de ziekte van Crohn zijn vaak prima aan te pakken. De klachten kunnen (grotendeels) verholpen worden waardoor de kwaliteit van uw leven sterk kan toenemen. Een van de belangrijkste punten om Crohn te bestrijden is een herstel creëren van de darmwand waardoor schadelijke toxines niet meer rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen. Ook is er wetenschappelijk bewijs dat mensen die vaker last hebben van ontstekingen een tekort hebben aan belangrijke bacteriën zoals de Akkermansia bacterie. Het is dus zaak om dit gericht aan te pakken om klachten te laten afnemen / verdwijnen en erger in de toekomst te doen voorkomen.

 

Hoe kunnen wij u daarbij helpen?