Darmklachten? Doe de gratis leefstijltest om te kijken hoe je leefstijl ervoor staat en of klachten voorkomen kunnen worden!

Ziekte van Crohn; klachten  verhelpen, wat is mogelijk?

Ondanks dat de ziekte van Crohn wetenschappelijk gezien nog niet definitief te verhelpen is kunnen de klachten vaak wel aanzienlijk verlicht worden. Zonder grote veranderingen kun je vaak al binnen no-time zeer positieve resultaten behalen zoals klachten significant laten afnemen en een stuk meer energie hebben. Nieuwsgierig geworden? Dan is het aan te raden om dit artikel af te lezen. Ook kun je vrijblijvend contact met ons opnemen of de gratis leefstijltest doen. Middels de leefstijltest weet je hoe je leefstijl ervoor staat en wat belangrijke verbeterpunten zijn in geval van darmklachten. De test zelf neemt slechts enkele minuten in beslag.

 

Wat is de ziekte van Crohn?

In geval van de ziekte van Crohn spreekt men over een chronische ontstekingsziekte van de darm. Net als bij Colitis Ulcerosa noemt men de ziekte van Crohn een inflammatory bowel disease (IBD). De ziekte van Crohn kan voorkomen in het hele spijsverteringskanaal en kan alle lagen van de darmwand aantasten. In de meeste gevallen zijn de dikke darm, de dunne darm en/of de endeldarm ontstoken. Als de ontsteking niet aangepakt wordt kan deze zich langzaam uitbreiden en littekenweefsel veroorzaken in de darmwand. Enkele symptomen van Crohn zijn:

  • Diarree
  • Bloed en slijm bij de ontlasting
  • Vermoeidheid
  • Buikpijn

De oorzaak

De exacte oorzaak van de ziekte van Crohn is nog onbekend, maar het is op zijn zachts gezegd wel opmerkelijk dat deze ziekte voornamelijk voorkomt in Europa en Noord Amerika. De westerse voeding, antibiotica gebruik en microbiële blootstelling hebben invloed op de microbiële darmsamenstelling.

 

Vragen over dit artikel?

-

Hoe kun je de klachten van de ziekte van Crohn bestrijden?

De klachten van de ziekte van Crohn zijn vaak prima aan te pakken. De klachten kunnen (grotendeels) verholpen worden waardoor de kwaliteit van je leven sterk kan toenemen. Een van de belangrijkste punten om Crohn te bestrijden is een herstel creëren van de darmwand waardoor schadelijke toxines niet meer rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen. Ook is er wetenschappelijk bewijs dat mensen die vaker last hebben van ontstekingen een tekort hebben aan belangrijke bacteriën zoals de Akkermansia bacterie. Het is dus zaak om dit gericht aan te pakken om klachten te laten afnemen / verdwijnen en erger in de toekomst te doen voorkomen.

 

Hoe kunnen wij je daarbij helpen?

Indien je darmproblemen gericht aan wilt pakken is het dus zaak om de darmwand te herstellen en de bacteriën in je darmen (microbioom) terug in balans te brengen. Het gezonde leefstijlplan is hier speciaal op afgestemd. De juiste voeding, de juiste supplementen (afhankelijk van de situatie) en de juiste gewoontes dragen bij aan een efficiënte, maar vooral ook verantwoorde manier om een herstel te creëren van de darmwand en bacteriën weer terug in balans te brengen, waardoor klachten gericht aangepakt kunnen worden. Het gezonde leefstijlplan is een allesomvattend plan waarbij dit allemaal uitgebreid aan bod komt. Je wilt graag meer over dit artikel weten? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen zodat we je te woord kunnen staan.

Enkele voordelen van het gezonde leefstijlplan

Persoonlijke benadering

Het plan wordt aan de hand van je eigen unieke situatie opgesteld en behandeld door onze specialist.

Resultaatgericht

Door gericht in te spelen op je situatie kunnen betere resultaten behaald worden t.o.v. een algemene aanpak.

Verantwoord

Wij dragen bij aan een natuurlijke gezonde leestijl zonder onverantwoorde diëten .

Op locatie of vanuit thuis

Voor iedereen beschikbaar, ongeacht de afstand. bezoek onze praktijk of volg het thuis.

Vragen over dit artikel?

-

Contactgegevens

Balans en Voeding
Witherenstraat 15
5921 GA Venlo
KvK: 58599479
BTW: NL001810999B89

T: 06 40 36 29 88

E: balansenvoeding@outlook.com

Diensten

Een gezonde leefstijl
Darmklachten aanpakken
Overgewicht aanpakken
Huidaandoeningen aanpakken

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring