logo

Hoe veilig is ons voedsel?

jun. 08, 2023

Veel mensen denken dat ons voedsel uit de supermarkt wel veilig is, maar is dat ook zo?
Het antwoord hierop is helaas nee. Van alle producten die je kunt kopen is maar liefst 80% ongezond!!
Het gaat vooral om bewerkt voedsel. De meeste verse producten zijn wel gezond.

Veel van het bewerkt voedsel bevat veel zout en/of suiker en het zijn juist deze suikers die mensen ziek maken.

Per hoofd van de bevolking consumeren wij 120 gram suiker per dag.
Dat is ongeveer 44 kilo per jaar, oftewel 11.000 klontjes!!
Het is niet zo vreemd dat er zo veel mensen ziek worden en dat alleen nog maar van de suiker, dan heb ik het nog niet eens over zout, vet, smaakversterkers etc.


De volgende aandoeningen en ziekten kunnen door suiker ontstaan:

gewrichtspijnen
diabetes/ diabetische neuropathie
chronische vermoeidheid
hart- en vaatziekten
kanker
overgewicht/obesitas
darmaandoeningen zoals pds, crohn en colitis ulcerosa
huidaandoeningen

En zo kan ik nog wel even doorgaan.


Ingrediënten zoals suikers, zout en smaakversterkers (E621) zijn schadelijk, goedkoop en verslavend. Daarom wordt het in bijna alle bewerkte producten gedaan. Conclusie…..Voedselveiligheid in Nederland is ver te zoeken, daarom adviseer ik mijn cliënten altijd om bewerkt voedsel zo veel mogelijk te mijden en vooral onbewerkt voedsel te kopen!


Vezelrijk, vezelrijk en vezelrijk!!!


Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Eet vezelrijke producten en vezels zitten in plantaardige producten zoals groente, fruit, noten en zaden.
Probeer minimaal 400 gram groente per dag te eten. Dat lijkt in eerste instantie veel, maar eet ook als tussendoortje eens een stukje paprika, wortel, komkommer etc. Maak eens een lekkere overbakken groenteschotel of ga eens wat vaker wokken.
Vezels zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en beschermen ons tegen alle bovenstaande ziektes!
Onze verre voorouders aten 80 á 120 gram vezels per dag, wij moderne mensen nog maar 10 á 15 gram. Dat moet echt omhoog!

Vermijd zo veel als mogelijk producten die geraffineerd zijn, waar de vezel is uitgehaald. Hierdoor schiet je suikerspiegel omhoog, waardoor je alvleesklier steeds meer insuline moet aanmaken, waardoor je op termijn veel meer kans maakt op bovenstaande ziektes!

Voorbeeld van deze ongezonde en vezelarme producten zijn:
 
suikers
vruchtensappen
pasta`s
witte rijst
witte meelproducten zoals witbrood
 
Al deze producten zijn voor je lichaam suiker omdat door het ontberen van vezel je suikerspiegel ver omhoog schiet. Vervolgens door de insuline weer te ver gaat dalen. Als dit te vaak voorkomt gaat het cholesterol ook omhoog, maar vaak ook je bloeddruk en omdat je lichaamscellen ongevoelig worden voor de insuline, moet je alvleesklier steeds meer insuline aanmaken, wat weer kan lijden tot pre diabetes en op een later stadium tot diabetes.

18 jul., 2023
Waarom is het zo dat ik veel mensen met allerlei aandoeningen kan helpen?
24 mei, 2023
Wij werken met hyaluronzuur, welke een lichaamseigen stof is en met minerale zouten uit de dode zee. Deze twee samen zijn onmisbaar voor nieuwe en gezonde lichaamscellen!
28 apr., 2023
Waarom dan die onterechte angst voor cholesterol? Moeten we minder vet eten of kan het cholesterol verhogen door andere oorzaken? Ik probeer het in deze blog zo duidelijk mogelijk uit te leggen en je zult je waarschijnlijk verbazen!
Share by: